Croat de Martí l’Humà. Badia tipus III.

Aquest es un dels últims croats que ha entrat a la meva col·lecció, i probablement sigui també un dels croats més bonics que poseeixo. Com diu Antoni Badia al seu llibre dels Croats de Barcelona: Els croats de Martí l’Humà són els més esplendorosos de tota la sèrie dels Comtes-Reis, tant pel pes com per làmpli mòdul i la magnificiència de l’art del més atraient estil gòtic. En la bella realització del bust predomina la testa coberta d’una corona d’alts florons; del vestit, es veu just el coll, adornat amb creuetes. Contrasta aquesta composició amb la usada pels seus antecessors on el vestit tenia gran importància i la corona era diminuta. Els croats d’aquest rei són mnolt buscats i apreciats, costen de trobar i tots són rars en més o menys grau.

 

Imatge

Acunyat pel rei Martí I entre els anys 1395 i 1410. Barcelona.

Pes: 2.77g     Diàmetre: 24mm

Comprat a Stack Bowers. Ex “Demarete collection”.

Que és la Demarete collection? La demarete és una col·lecció formada al llarg de varies decades, entre els anys 1930 i 1970 per una família d’estudiosos numismàtics. La col·lecció consta tant de monedes mundials com d’antigues i s’ha anat venent al llarg de 2012 i 2013 per la casa de subhastes Stack’s Bowers and Ponterio.

http://www.stacksbowers.com/NewsMedia/Blogs/TabId/780/ArtMID/2678/ArticleID/575/Introducing-The-Demarete-Collection.aspx

Anuncis

2 pensaments sobre “Croat de Martí l’Humà. Badia tipus III.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s